Skip to content

Går det att hålla ordning i ett tält?

Ja du, går det verkligen att hålla ordning i ett tält? Många har försökt och misslyckats medans det för andra kanske är det enklaste i världen. För dig som tältar ensam kanske det inte är några svårigheter utan det här inlägget är nog mest för dig som är ute och tältar med ett familjetält.

När vi tältat har det från början sett ut som om någon tagit all packning och kastat ut det i och runt om tältet. Dvs när vi tältat med vårt familjetält. Vi har sakta med säkert närmat oss någon slags ordning men vi tar mer än gärna emot fler tips på hur man håller ordning.

Kläd- och skohögar

Hur man får bort dessa är vi inte helt säkra på. I vårt tält har vi ställt en skomatta utanför tältet under det tak som sticker ut. På så sätt minskar vi skräpet som kommer in i tältet. Bredvid skomattan stället vi ett hopfällbart skoställ. På Ikea finns ett smidigt som heter GREJIGT. Det går även att stapla flera på varandra om ni är många som tältar.

Kläderna då? Vi har fått tips att alla har varsin väska med kläder för att enklare hålla ordning. Lite av principen “var man får klara sig själv”. Det har funkat ganska bra men utöver det behöver det finnas en plats att hänga upp extra tröjan, handduken från stranden m.m. och glöm för guds skull inte smutstvätten! Vissa tält har inbyggda lister där man kan köpa tillbehör för att sätta upp lampor, krokar m.m. Om du har stänger i tältet kan du använda s-krokar eller speciella krokar för tält för att hänga upp några få saker, tänk på att inte hänga för tungt och se till att krokarna inte skaver mot tältduken. För smutstvätt är det viktigt att alla vet vart man ska lägga den. Gör det tydligt. Sätt en lapp på exempelvis den väska, påse ni ska använda eller ge varje person en påse att ha i sin egen väska för att förvara sin egen smutstvätt.

Köket

Var sak på sin plats. Nej men det är så viktigt att jag nästan tänkte bara upprepa den texten resten av inlägget. Vi har en påse med dragkedja till alla bestick. En låda till alla köksverktyg. Sen har vi en möbel där vi kan ha skafferivaror m.m. Dessa finns i många olika storlekar, jag hade gärna haft en större men då måste vi först ha ett större tält.

Städa varje dag

På semestern kanske det inte känns lockande att behöva städa varje dag, men dessvärre är det ett måste för att få lite ro i tältet. En liten sopborste med skyffel är perfekt för att hålla rent. Sopa allrummet åtminstone en gång per dag. Plocka upp alla saker som ligger utspritt både i och utanför tältet. 

Det var alla tips just nu. Vad är ditt bästa tips för hur man håller ordning?

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *