Skip to content

Burgare med chilimajonäs

Burgare passar utmärkt att ta med sig ut i naturen eftersom det knappt behövs tallrikar dessutom är det oftast bara själva burgaren som behöver tillagas.

Ingredienser

4 burgare (Halloumi, kött, plant beef mfl.)

4 hamburgerbröd

1,5 dl Majonäs

1 msk finhackad chili

1 liten vitlöksklyfta

2 tomater i lite tjockare skivor

1 gul lök i skivor

Olja eller smör att steka i

Salt

Svartpeppar

Gör såhär

Rosta brödet i stekpannan innan du lägger i smör eller olja. Krydda burgarna med saltpeppar (eventuellt salt beroende på typ av burgare). Stek burgarna i en stekpanna eller muurika tills dom fått fin färg och ser klara ut inuti. Jag är inget fan av att grilla på galler då man inte får någon stekyta. Låt den gula löken gå med en liten stund så den blir lite mjukare.

Blanda majonäs, pressad vitlök och finhackad grön chili. Montera burgarna med majonäsen, sedan lök och därefter tomat och själva burgaren. Du kan även slänga på sallad om du orkat ha med dig det ut. 

Istället för pommes kan man ta med sig grönsaksstavar av olika slag. Jag rekommenderar morötter då dom håller sig bäst i väskan. Eller så serverar du med en påse lantchips. Oavsett hur du gör så blir det gott. 

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *