Skip to content

Pinnbröd med filmjölk

Pinnbröd är en självklarhet när man är ute i skogen och har tänt en eld. Det här pinnbrödet blir mjukt och gott, se bara till att inte ta för mycket mjöl.

Ingredienser

2 tsk bakpulver

4 dl vetemjöl

2 krm salt

50 g smör

1,5 dl filmjölk eller yoghurt

Gör såhär

Tärna smöret eller riv på rivjärn. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Lägg i smöret och finfördela (tryck ihop med fingrarna tills det blir smuligt). Blanda nu i filmjölk/yoghurt. Om degen känns för torr så kan du ta i mer filmjölk men inte mer än 2 dl. Ju mer vätska desto mjukare bröd men det kommer bli nästintill omöjligt att snurra brödet runt en pinne.

Lägg degen i en burk och ta med ut!

Snurra degen gärna ganska tight runt en pinne så att det inte blir några hål, se även till att toppen på pinnen är täckt. När du har grillat/gräddat pinnbrödet (försökt hålla dig till glöden men troligtvis ändå bränt delar av brödet) så drar du försiktigt av det från pinnen. I hålet lägger du sen en klick smör som får smälta.

Eftersom ingen orkar grilla pinnbröd hela dagen så rekommenderar jag att göra små runda plattor av överbliven deg och steka i stekpanna över elden.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *