Skip to content

Uppstekt ugnspannkaka

Finns det något godare än uppstekt ugnspannkaka när man är ute en kall vinterdag? Det viktigaste är att använda mycket smör i stekpannan.

Ingredienser

8-10 ägg

5 dl vetemjöl

8 dl standard mjölk

1 tsk bakpulver

1 tsk salt eller 2 pkt bacon

Smör till stekpannan

Lingonsylt

Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Klipp baconet och lägg i en långpanna. Kör in i ugnen tills baconen ser stekt ut. Under tiden vispar du ihop pannkakssmeten. Blanda alla torra ingredienser (inte salt om du valt att använda bacon) och vispa ner hälften av mjölken. Därefter vispar du i alla ägg och resten av mjölken.

Häll i smeten ovanpå baconet  och grädda i ungefär 30 minuter.

Låt pannkakan svalna och klipp i bitar. Hit kan du förbereda och slänga in i frysen så har du redo inför nästa tältutflykt.

Vid elden

Använd en stekpanna som tål värme och som inte har non-stick beläggning som innehåller massa farliga ämnen t.ex. en sån här kan man använda . Smält smöret i stekpannan och lägg i pannkaksbitar. Stek tills dom är knapriga och servera med lingonsylt!

Tips! du kan även mixa ner ett paket avsköljda gröna linser för att få i mer näring men då blir inte pannkakan lika fluffig.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *